E-tjänst för biträden

Migrationsverkets e-tjänst för biträden används för förordnanden av offentliga biträden till sökande i de flesta ärendekategorier. Via e-tjänsten anger du, eller någon du gett behörighet till, om du är tillgänglig för nya förordnanden samt de tider som du är tillgänglig och kan medverka på möte hos Migrationsverket. Läs mer om hur du gör i Handledningen för biträdessidan.

I e-tjänsten kan du se vem du är förordnad för och dess kontaktuppgifter, digitalt kommunicerade handlingar, med flera uppgifter. Inlaga, Kostnadsräkning och Överklagande kan upprättas och skickas in digitalt.

Förordnanden som inte från början hanterats digitalt kan i förekommande fall inte visas i e-tjänsten utan måste handläggas som tidigare. Detta kommer vara aktuellt i övergången till helt digital hantering av samtliga ärendekategorier.

Förordnanden visas i e-tjänsten tills eventuellt överklagande lämnats till domstol alternativt sex månader efter att förordnanden upphört. Detta så att eventuella kompletteringar ska kunna göras.

Läs mer om kostnadsersättning

För att logga in på Biträdessidan behöver du ha en e-legitimation. Om du inte har en e-legitimation, kontakta din bank, Skatteverket eller Bank-ID.

När du har loggat in på biträdessidan ser du en handledning med steg-för-steg instruktioner om hur du använder e-tjänsten. Där hittar du även information om hur du använder legitimationen.

Skatteverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BankIDlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logga in

Datorskärm med frågetecken.

Problem med biträdessidan?

Om du får problem, som du uppfattar som tekniska problem kan du kontakta vår webbsupport. Fyll i formuläret och var noga med att svara så detaljerat som möjligt för att underlätta eventuell felsökning.

Har du andra frågor, som inte är av teknisk karaktär, kan du mejla din fråga till oss.

Sidan senast uppdaterad: 2020-01-03

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Tack för att du hjälper oss att förbättra webbplatsen!

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre*


Om du vill ställa en fråga till Migrationsverket hittar du kontaktuppgifter under fliken Kontakta oss.