Migrationsverket logotyp

E-tjänst för regioner

Via e-tjänsten kan regioner rapportera och söka ersättning för genomförda hälsoundersökningar. I e-tjänsten går det även att se vilka asylsökande personer som finns i länet och som kan erbjudas en hälsoundersökning.

Via e-tjänsten kan regioner söka ersättning för hälsoundersökningar och se vilka asylsökande som finns i länet och om de har blivit kallade till en hälsoundersökning.

​I manualerna hittar du steg för steg-guider för alla moment i e-tjänsten:

Användarmanual för e-tjänstenPDF

Användarmanual för dig som är administratör i e-tjänstenPDF

Vanliga frågor och svar om e-tjänsten för regioner

Aktuellt i e-tjänsten

Migrationsverket kommer löpande, en tid framöver, att utföra justeringar i sina e‑tjänster för både kommuner och regioner för att anpassa dem enligt webbtillgänglighetsdirektivet. Anpassningarna berör dock inte e‑tjänsternas funktionalitet.

Den 20 mars kommer Migrationsverket att byta leverantör för inloggningen till våra e-tjänster. Det avser bland annat e-tjänsterna för kommuner; ”Ansök om statlig ersättning”, ”Se och ändra ansvar för ensamkommande” och ”Administrera behörigheter för e-tjänster” och e-tjänsten för regioner avseende hälsoundersökningar.

Vissa kommuner och regioner kan behöva utföra en åtgärd för att det ska fungera att logga in i e-tjänsterna med SITHS-kort efter bytet av leverantör. Instruktion om vad som kan behöva göras i kommunen eller regionen för att logga in med SITHS-kort efter bytet av leverantör den 20 mars, skickas via mail till kommunens administratörer för Migrationsverkets e-tjänster och till regionernas administratörer eller kontaktpersoner för e-tjänsten.

Om problem uppstår vid inloggning i någon av Migrationsverkets e-tjänster för kommuner och regioner från den 20 mars, kontakta administratören i din kommun/region.”

Lanseringen av Administrera behörigheter för e-tjänster sker den 28 november. Information om lanseringen har tidigare skickats ut via mail till de utsedda kontaktpersonerna i varje region/landsting. Ny användarmanual för administratörer publiceras i samband med lanseringen.

Kontaktuppgifter för frågor om e-tjänsten

Vid frågor kan du kontakta:

halsoundersokningar-melker@migrationsverket.se

Sidan senast uppdaterad: 2020-09-14

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?