Migrationsverket logotyp

E-tjänst för regioner

Via e-tjänsten kan regioner rapportera och söka ersättning för genomförda hälsoundersökningar. I e-tjänsten går det även att se vilka asylsökande personer som finns i länet och som kan erbjudas en hälsoundersökning.

Via e-tjänsten kan regioner söka ersättning för hälsoundersökningar och se vilka asylsökande som finns i länet och om de har blivit kallade till en hälsoundersökning.

​I manualerna hittar du steg för steg-guider för alla moment i e-tjänsten:

Användarmanual för e-tjänstenPDF

Användarmanual för dig som är administratör i e-tjänstenPDF

Vanliga frågor och svar om e-tjänsten för regioner

Aktuellt i e-tjänsten

Den 20 mars kommer Migrationsverket att byta leverantör för inloggningen till våra e-tjänster. Det avser bland annat e-tjänsterna för kommuner; ”Ansök om statlig ersättning”, ”Se och ändra ansvar för ensamkommande” och ”Administrera behörigheter för e-tjänster” och e-tjänsten för regioner avseende hälsoundersökningar.

Vissa kommuner och regioner kan behöva utföra en åtgärd för att det ska fungera att logga in i e-tjänsterna med SITHS-kort efter bytet av leverantör. Instruktion om vad som kan behöva göras i kommunen eller regionen för att logga in med SITHS-kort efter bytet av leverantör den 20 mars, skickas via mail till kommunens administratörer för Migrationsverkets e-tjänster och till regionernas administratörer eller kontaktpersoner för e-tjänsten.

Om problem uppstår vid inloggning i någon av Migrationsverkets e-tjänster för kommuner och regioner från den 20 mars, kontakta administratören i din kommun/region.”

Lanseringen av Administrera behörigheter för e-tjänster sker den 28 november. Information om lanseringen har tidigare skickats ut via mail till de utsedda kontaktpersonerna i varje region/landsting. Ny användarmanual för administratörer publiceras i samband med lanseringen.

Kontaktuppgifter för frågor om e-tjänsten

Vid frågor kan du kontakta:

halsoundersokningar-melker@migrationsverket.se

Sidan senast uppdaterad: 2020-05-27

Fick du hjälp av informationen på den här sidan?